Här kan du läsa lite om naglar, D-NailStylist, skönhet, färg, form och mm.

tisdag, juli 17, 2012

Om återbesök part I

Jag tänkte skriva lite om återbesök innan jag åker till salongen…
När man ska fixa naglarna med konstmaterial ska man tänka på att naglarna växer ut, o precis som färgat hår behöver det färgas om efter några månader, behöver också naglarna fyllas på utväxten efter några veckor.    


Här ser man 7½ veckas utväxt. Sköter man det som man ska, ser det ut så här utan släpp. 

 Att sätta gel/akryl på naglarna är inte detsamma som att klistra på lössnaglar. Gel/akryl förlängning/förstärkning sitter på naglar o ska inte tas bort hur som helst. Akryl löses upp med aceton, o gel filas bort (om det inte är lösbara gel). Det säkraste är att ta bort det hos sin nagelteknolog för att inte få dina naglar förstörda. Påfyllningen kan variera från person till person beroende bland annat på hur man sköter sina naglar, livsstil, utväxt o behandlings typ. Det för att naglarna alltid ska se fräscha ut, men det viktigaste är för att behålla balansen i nageln så att den inte bryts av. Med balansen menar jag att efter några veckor är naglarna längre o om man har fransk manikyr, flyttar den vita kanten längre ut. När det händer blir styrkan (den kurva som byggs på nageln) i obalans, för den flyttar också längre ut. Det kan göra att naglarna kan gå av om man stöter emot nåt till exempel. Vid nagel  förlängning är det ännu mer viktigt att hålla naglarna i balans.


Här ser man att den franska manikyren (rosa kanten) har flyttat längre ut med utväxten. Nu börjar egna naglarnas utväxt synas. I denna bild hade kunden förstärkningen d.v.s att akryl sitter på de egna naglarna o därför tar det några extra veckor för att naglarna ska bli i obalans.


Denna bild var en förlängning, här med 6 v. utväxt. Eftersom jag använde rosa camouflage går det inte att se den egna vita kanten som vuxit under. Precis som bilden innan har den franska manikyren (vita kanten) flyttat längre ut med utväxten. Eftersom jag byggde med mall ligger den franska kanten o en bit av styrkan i luften. Den vita pilen visar var styrkepunkten var o den röda visar vart den flyttades till med utväxt. Det är ett exempel av obalanserade naglar. Varför? Därför att stora delen av materialet ligger i luften o är där tyngre än den som sitter på naglarna. Det orsakar släpp runt nagelbandet o materialet kan t.o.m gå av när man stöter emot nåt. Om det händer kan en bit av egna naglarna följa med o med detta bli förstörda. Har man inte tid att göra påfyllning kan man fila ner längden för att minska obalansen. Jo, jag vet att det inte blir lika snyggt när man ”förlora” den vita kanten, men det blir värre om man skadar naglarna under L

Ops, nu måste jag åka men jag fortsätter med detta inlägg senare…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar